Creative writing

Despre fricȧ

Andrei, un bȧrbat carismatic, se întoarce dintr-o cȧlȧtorie de afaceri mulțumit cȧ a semnat un contract cu un client important. El are o viațȧ personalȧ şi profesionalȧ bine claditȧ dar în sinea lui este un copil dornic de cunoaştere. Roxana se întoarce dintr-o vacanța relaxantȧ şi este mulțumitȧ de momentele cu bunica şi pisica . Ea pare timidȧ, sfioasȧ şi fragilȧ, ascunzand o fire zglobie si senzualȧ.

Era o dupȧ-masȧ de martie cu mult soare. O coincidențȧ îi aduce pe Roxana şi Andrei în acelaşi compartiment. O altȧ coincidențȧ şi mai fericitȧ îi lasȧ singuri în acel compartiment. Dupȧ cinci minute de priviri intense dar timide, cei doi au început un dialog degajat şi promițȧtor. Aşa cȧ, pentru şase ore, ea a vorbit despre nimicurile din viața ei, despre plȧcerile ei. El a ascultat fascinat, savurând fiecare mişcare a trupui ei, fiecare suvițȧ de pȧr care i-au acoperit ochii sau fața, înainte sau dupȧ ce ea sȧ işi plimba mâna prin pȧr. I-a admirat fiecare gest şi s-a bucurat de fiecare moment în preajma ei. Pe urmȧ, a povestit el despre lucrurile care îi plac cu foarte multȧ pasiune şi Roxana a ascultat impresionatȧ. Timpul trece cu o vitezȧ nebunȧ când doi oameni descoperȧ cȧ au aceleaşi carți, filme, destinații şi muzicȧ preferate. Poveştile sunt pasionale şi fețele lor radiazȧ. Acolo în tren, fiecare avea viața lui complexa dar au realizat cȧ îşi pot permite ca amândoi sȧ uite de toate şi sȧ se îndrȧgosteascȧ unul de celȧlalt.

Roxana şi Andrei uitȧ de ei ca într-un vis.

Orice mȧngȧiere şi orice adulmecare i-a dus pe culmi mult mai inalte decȧt cele dintr-o banala relație în cuplu. Nu mȧ întelegeți greşit, o relație în cuplu are farmecul şi beneficiile ei. Dar experiența în care cunoşti acea persoanȧ în brațele cȧreia poți sȧ te scufunzi pentru câteva ore şi nimic nu mai contezȧ, nu se poate compara cu nimic. Pentru câteva ore persoana de lângȧ tine, te aude, te ascultȧ şi te înțelege. Absoarbe tot ce spui fȧrȧ sȧ simtȧ nevoia sȧ raspundȧ subiectiv şi din orgoliu. Şi conversația merge lin şi melodios cu refrene cu mult râs. Chiar dacȧ unele replici aduc a film siropos, acțiunea intensȧ reparȧ situația.

S-a întunecat şi trenul a ajuns în stație. O imbrațişare caldȧ şi lungȧ pe un peron aglomerat marcheazȧ sfârşitul celei mai scurte şi mai puternice poveşti de amor. Roxana işi aşeazȧ geanta pe umȧr, inspirȧ adânc şi pleacȧ. Abia acum, Andrei îi observȧ mersul şi rȧmane plȧcut impresionat. Pȧcat cȧ l-a descoperit abia dupȧ ce şi-au luat rȧmas bun pentru totdeauna. El porneşte în partea opusȧ, merge mȧsurând fiecare pas panȧ la maşinȧ. Deschide portiera, se uitȧ înapoi şi se opreşte câteva secunde cu gândul la ea. Îşi muşcȧ pumnul de bucurie, apoi se urcȧ în maşinȧ încȧntat şi gata sȧ îşi continue drumul.

Acasȧ, Roxana tremurȧ de fericire şi adoarme cu fricȧ. Fricȧ de… faptul cȧ a realizat cȧ aceastȧ senzație este unicȧ şi ea va disparea. Şi se va intoarce la rutina ei cu tendințe prea idealiste. Ea a trȧit oricum ceva ce puține fete ajung sȧ îşi permitȧ sȧ trȧiascȧ. Ea continuȧ sȧ creascȧ. A adormit şi tresare fericitȧ.

Am descoperit scriind rândurile de mai sus, cȧ frica nu este bunȧ. De azi înainte, eu aleg sȧ fiu curioasȧ în loc sȧ îmi fie fricȧ. Tu ce alegi?

fear

Advertisements

2 thoughts on “Despre fricȧ

Let me know what you think!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s