Camino de Santiago / Insight / Travel

Ziua 3 Camino de Santiago

Ziua 3
7.06. 2013 vineri
Puenta de la reina- Estella 22 Km

Vine mama sa ma trezeasca devreme si pornim impreuna. Drumul este usor dificil, cararea urca, ajunge pe langa drumul masinilor si apoi coboara printre lanuri de grau.

20130805-112644.jpg

20130805-112658.jpg

Imi dau seama ca am plecat de la albergue fara sapca si ma intristez. Da, stiu, posesiile materiale nu ne ajuta cu nimic dar mie imi placea sapca mea rosie. Plus ca era practica, ma apara de soare.

Prima localitate pe care o intalnim doarme, incep sa vad cum aproape toate oraselele din Tara Bascilor arata cam la fel. Strazile de piatra sau beton, casele sunt construite dintr-o caramida bejulie, tencuite partial. Si obligatoriu au ghivece cu flori la geamuri sau pe balcoane. Urmatorul orasel, Ciraqui, ma impresioneaza si mai tare, este o cetate, urcam putin pana ajungem in ‘centru’. Cu greu gasim la ora 8 ceva sa mancam.

20130805-112852.jpg

Plecam mai departe. E innorat si apasator. Trecem prin vii, asta vedem cat poate parcurge privirea. M- am oprit cateva secunde in Villatuerta sa miros iasomia de langa o casa.

20130805-112946.jpg

M-am intalnit cu furnici care traversau camino si m-am oprit sa le studiez. Pe urma urmaresc fascinata un fluturas.

20130805-113317.jpg

Intru in Estella, un orasel de 15,000 de locuitori. Miroase ciudat pentra ca trec pe langa cateva fabrici. Am renuntat pe ziua de azi, pe la ora 14 nu ne mai puteam folosi picioarele. Din nou, traversez cu ultimele puteri orasul, masor pasii pe care ii fac si ma asigur ca nu ocolesc deloc.

Dormim la Albergue Juvenil- o baza sportiva – primul in care reusim sa ne odihnim. Stam in camera cu paturi normale cu 2 unguri si un spaniol.

Cand zici ca nu se poate mai rau incepe ploaia…

Advertisements

Let me know what you think!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s