Food for the soul / Insight / Sport / Yoga

Fetita cu nu in brate sau fetita cu repede in brate?

Am rabdare.

Totusi, am analizat putin situatia si eu sunt mandra de mine. Cand am inceput sa practic yoga, nu ajungeam cu mainile pana la degetele de la picioare.

photo
Asta era in noiembrie.
Acum.
IMG_1036

photo(2)
Acum 2 luni.
Acum. Ce spate flexibil am 😀
IMG_1067

Deci da, se poate. Avem un corp, eu zic sa il folosim. In orice fel de activitate care presupune miscare fizica. Daca se poate sa fie si in natura, este minunat. Si mintea se bucura si ea. Invata ca orice pare azi imposibil, dupa 2 luni de practica aproape zilnica plus pauze de sarbatori 🙂 , devine astfel posibil. Dovedesc cu pozele mele extrem de neartistice, astazi. Pe viitor promit ca fac poze mai bune. Si vad ca progresele exista si fara practica zilnica. Pana azi, marele meu complex era ca ajungeam sa fac pauze de cateva zile, uneori saptamani si in capul meu se ducea o lupta. S-a intamplat o minune azi si am inteles ca am un ritm al meu propriu si ca o eventuala pauza nu ar trebui sa ma frustreze pentru ca, dupa ce reiau, sunt mai puternica. Deci zilnic sau de 3-4 ori pe saptamana, este perfect oricum.

Si da, piciorul meu ajunge pe frunte. Cred ca nu am mai facut asta de la 3 ani.
20140130-224741.jpg

Sa ne intelegem, yoga inseamna mult decat flexibilitate. Inseamna sanatate. Cel putin pentru mine.

19 thoughts on “Fetita cu nu in brate sau fetita cu repede in brate?

  1. Bravo Monica !!!! Eu sunt la un stadiu asemanator cu noiembrie, poate putin mai mult. De unde faci exercitiile zilnice? gasisem un yoga 30 day challenge pe youtube dar am ajuns doar la ziua 5 si m-am cam lasat 😦

  2. eu ma iau dupa cursurile de la purna si in plus ma uit pe youtbe la kino mcgregor. chiar daca e blonda si foarte dezbracata, este cea mai tanara femeie care a primit certificarea de la maestrul Sri K. Pattabhi Jois, fondatorul Ashtanga Yoga, in Mysore, India. Si Dana (Purna), si Kino recomanda Hatha Yoga Pradipika 🙂 tu de unde te inspiri?

  3. Bună, Monica!
    Sunt o altă Corina.
    Sunt obosită mereu. Îmi place foarte mult ce realizezi tu. Te-am descoperit în seara aceasta și m-am bucurat tare mult de exemplul tău

Let me know what you think!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s