Food for the soul / Insight

a treia zi de regim. victorie

Daca mananc virgule din text, ma ierti. 🙂 Condimentez orezul cu ele.

Dorm bine in ciuda faptului ca cel mic vine cu mine in pat si ma dezveleste. Ii dau micul dejun de parca as fi imună la mâncare. Mănâncă pâine cu miere si lapte. Eu nimic. Nu mi-e foame.

Il duc la școala. Ne prinde ploaia. Nu ne deranjează pe niciunul. Cu greu il conving sa poarte gluga pe cap. Il vad pe Clem cum se distrează in bălți si ma gândesc ce frumos ar fi sa calcam in toate baltile si sa dansam. Nu i-am sugerat pentru ca sigur ar fi fost de acord. Dar in imaginația mea ne-am jucat in voie. 

Ma întorc acasă, citesc pe toate site-urile despre Oshawa si despre cereale. Am găsit pe blogul Simonei Tache o descriere a regimului făcută de ea. Mi-a placut cum a descris-o, asa ca o citez :

“Oshawa, pentru cine nu ştie, e cea mai drastică şi mai eficientă dietă de detoxifiere. Timp de mai multe zile, nu mănânci decât cereale, timp în care organismul îşi reformatează complet hardul şi îşi echilibrează toate funcţiile, reparând în primul rând defecţiunile. Multe boli, dintre care unele f grave, se vindecă cu Oshawa.
Alte rezultate: minte mai acuţită, energie mai multă, nevoie mai puţină de somn, piele strălucitoare, ochi limpezi, mai multe kilograme în minus. Cum ar veni, cine ţine Oshawa arată de parcă tocmai a scăpat dintr-o clinică de înfrumuseţare, nu înainte de a fi dat un tur şi pe la Harvard. ”

20140205-201506.jpg
Eu țin regimul pentru purificare, a mintii si a corpului. Si deja dupa trei zile ma simt mai bine. Digestia funcționează normal, nu simt foame, totul decurge ca si cum as mânca normal. Este evident ca tolerez foarte bine glutenul.

Uite ce ar mai putea sa te intereseze despre dieta.
” George Oshawa, pe numele său adevărat Yukikazu Sakurazawa este fondatorul dietei macrobiotice. Alimentaţia macrobiotică mai este denumită şi arta longevităţii şi a reîntineririi, deoarece dieta macrobiotică este de fapt un mod de viaţă, în armonie cu natura şi cu mediul. De-a lungul anilor, ea a fost folosită pentru a vindeca unele boli, inclusiv cancerul.
Dieta macrobiotică creată de George Oshawa se bazează pe conceptul oriental de energii complementare yin şi yang – două forţe opuse, dar complementare care guvernează toate aspectele vieţii. Pentru a menţine un echilibru natural şi armonia întregului corp, cele două energii trebuie să fie echilibrate, reinstaurarea acestui echilibru având ca efecte vindecarea, detoxifierea şi echilibrarea fluxurilor de energie din corp.
Oshawa a pus bazele unui sistem de dietă de 10 zile în care se consumă cereale Yang precum grâul, orezul, orzul, ovăzul, secara, meiul şi hrişca. Prelucrând aceste cereale la minim pentru a păstra principiile active cât mai puternice, cura macrobiotică are efecte extraordinar de benefice asupra sănătăţii, cunoscut fiind faptul că însuşi George Oshawa s-a vindecat la vârsta de 19 ani de tuberculoză, folosindu-se de aceste principii ale dietei macrobiotice.” – text luat de aici.

Prima masa de azi o iau pe la ora 12, tot orez ca si ieri si alaltăieri. Am mâncat tot orezul fiert. Adică am început luni un pachet de 500g si l-am fiert jumi-juma in primele doua zile. Imi vine greu sa cred ca am mâncat mai puțin de 250 de grame de orez integral pe zi si atat. Dar asa s-a întâmplat. Aaa, am mai împărțit si cu Clement. 

Se arată puțin soarele asa ca iau bicicleta si pornesc in căutarea magazinului bio ca sa imi cumpăr si celelalte cereale, adică mei, hrisca si grâu. Ajung la magazin, grâu nu găsesc, doar făina integrala si nu sunt sigura ca ‘am voie. As prefera sa găsesc boabe de grâu. Dar găsesc orez de toate culorile, adică alb, roșu si negru. Imi cumpăr un pachet de orez negru. Am mai mâncat dar nu l-am gătit niciodată. Fac experimente. Cumpăr hrisca si mei integral. Cel mai pofta mi-e de hrisca. 

20140205-201516.jpg

Imi termin plimbarea din nou pe ploaie. Asa ca ajung acasă, spăl hrisca si o pun la inmuiat si ma bag in pat la caldura. Somn de voie puțin pana trebuie sa plec după Clement. 

Iau trotineta si pornesc dupa el. Poate si pentru ca am dormit de prânz dar nu sunt deloc obosita. Foarte bine, asa pot sa alerg cu el la întoarcere când ia trotineta. Pentru ca ne prinde din nou ploaia. Cu stropi mărunți si aproape reci.  Azi e ziua când are voie sa se uite la desene animate asa ca eu pot lua laptopul sa citesc/scriu. 

Observ ca sunt puțin anxioasa. Trag aer in piept si ma analizez. Nu ma doare nimic, nu mi-e foame. O sa imi treacă 🙂 

Ii prepar lui Clement chiftele pentru cina. Le va mânca cu orez 🙂 Supa ca si ieri mai întâi. Astăzi nu mai cere pâine in timpul mesei. Si pe el il ajuta orezul 🙂 

Eu mănânc hrisca înmuiata in apa. Mie imi place mult gustul de hrisca. Am pus o parte in apa sărată si o parte fără sare si imi place mai mult nesarata. Cel mai eficient pentru organism este sa prelucram cerealele cat mai puțin termic, asa ca  in seara aceasta i go raw. 

Mâine imi gătesc mei si orez negru. Mâncarea din farfurie va fi colorata. 

Advertisements

9 thoughts on “a treia zi de regim. victorie

  1. Toate cerealele enumerate de tine sunt sanatose consumate in cantitati mici,deoarece contin antinutrienti. Eu prefer fibrele de legume; cereale, seminte,…le pun in aluatul de paine. vise dulci! 🙂

  2. Pingback: ziua 4. Sunt mândră de mine! | Fetița cu ‘nu’ în brațe

Let me know what you think!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s