Creative writing / Food for the soul / Insight / Travel

Self sau selfie?

Eu cred ca putem găsi un echilibru între a trai pur si simplu si a pune in valoare niste momente neînsemnate postând poze stupide pe retelele sociale. 

Acum un an, am pornit in cucerirea lumii, cu mama, mai mult decât bucuroasa de faptul ca eram impreuna.
Eu eram in sfârșit liberă sa fac poze cu tot ce imi place si cu ce ma înconjoară, ea era mai mult decât fericita sa ma pozeze pe mine in orice ipostaza, in timp ce ma strâmbam la ea sau la soare, când imi suflam nasul, când stăteam foarte concentrata ca sa scriu ceva. Dupa un an, ma uit la acele poze cu drag si imi dau seama cat de multe am învățat între timp. Tot mama zice ca sunt neinfricata, de neoprit. Dar sa iti spun un secret, când ma uit la pozele de acum un an, vad ca predomina cele in care ma strâmb si nu acelea in care zâmbesc. Cu foarte mult curaj si cu foarte multă frica m-am uitat si m-am studiat. Departe de Bucuresti, am întotdeauna timp sa ma analizez, sa vad cum traiesc si ce las in urma. Si câteodată poate fi extrem de dureros sa iti pui asemenea întrebări. 

A trecut un an. Am facut multe schimbări. Pe măsura ce am facut poze sau am scris ce ma impresionează, am reușit sa ma cunosc pe mine, mai bine. 

Acum pot sa ma uit liniștita la pozele pe care mi le fac alții mie, nu ma mai strâmb, este bine. Nu sunt toate ‘de postat’, dar acum stiu sigur ca peste un an ma voi uita cu drag la ele si atunci nu va mai conta ca nu imi stătea bine parul sau ca fundul meu părea prea mare dintr-un anume unghi. 

Da, retelele sociale ne ‘otrăvesc’ si ne mănâncă viata daca nu le folosim cum trebuie. Nu stiu tu, dar eu petrec câteva minute pe zi pe Instagram, câteva pe Facebook, câteva pe Pinterest, WordPress, etc. Nu am o rutina exactă dar uneori simt ca exagerez si o las mai moale. Asa cum am mai scris, ma lupt sa vorbesc cu oamenii din jurul meu mai mult decât prin postări pe feisbuc sau mesaje scrise pe chat. Si eu zic ca ma descurc chiar bine. Comunic si exprim ce ma interesează mai mult si mai des decât înainte sa existe rețele sociale. Pe Facebook am văzut cum prietenii mei aleargă niste kilometrii care pe unde apuca (chiar dupa intervenții chirurgicale), de foarte multe ori m-am încaltat si am ieșit la alergat. Chiar daca nu postez asa ceva, intr-o buna zi voi inspira si eu pe alții sa alerge. De exemplu. Pe Instagram ma uit la oameni care fac yoga. In baie, in bucatarie, in curte, pe plaja sau pe vârf de munte. Si uite asa, ma ridic din vârful patului si încep sa ma întind. Deci ai înțeles ideea. Poate fi si util sa folosești rețele sociale. Atat timp cat exista un echilibru. 

Iar ‘selfie’ pentru mine înseamnă ca sunt narcisista, nici ca nu imi plac pozele in care apar din cap pana in picioare, nici ca ma plictisesc. Înseamnă ca m-am uitat in jur, am admirat peisajul, daca sunt cu cineva înseamnă ca am trăit la maxim clipele cu acea persoana si eventual vrem sa imortalizam un zâmbet cu un peisaj drăguț pe fundal. Mai nou am constatat ca eu nu pot sa fiu radicala, nu pot sa spun ca nu fac asa ceva niciodată. Pot sa spun ca nu o fac zilnic dar cuvântul niciodată este prea mare si prea greu pentru mine. 

Cam atat cu teoria chibritului. Sunt in vacanta, sunt bucuroasa. Suntem in perioada Pastelui, deci iti doresc si tie sa ai parte de lumina, renaștere si belsug asa cum si cat vrei tu. 

20140422-141813.jpg

20140422-141838.jpg

20140422-143002.jpg

20140422-143120.jpg

Ps: imi fac curaj si voi posta foarte multe poze cu mine in viitorul apropiat

Let me know what you think!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s