Insight / Sport / Travel / Yoga

Standup paddleboarding sau sup

De cand am venit in Spania, timpul parca funcționează altfel decat deobicei. Am început cu descoperirea culorilor si a lui tinto verrano la Sevilla, apoi am am ajuns la Marbella. In prima zi ne-am cunoscut, am facut prima lecție de surf din viata noastră, iar seara am gătit. Am început sa observam diferentele culturale si sa ne distram. Acasă la gazdele noastre este atat de plăcut si de frumos încât nu prea ne vine sa plecam niciunde. Dar totuși avem un orașel drăguț de descoperit si o lecție importantă de învățat. Dar gata cu lectiile pentru ca suntem in vacanta. Sa trecem la joaca. Jose are cea mai frumoasa meserie din lume, adica este instructor de surf. In primul rând este pasionat de surf. Adica acesta este secretul dupa părerea mea. Iti place ceva, inveti pana o faci foarte bine. Apoi vorbesti cu dragoste si pasiune cu toata lumea si intr-un final ajungi sa ii inveti si pe alții si sa schimbi vieti. In bine. Bravo Jose.
Mulțumim ca ne dai un exemplu atat de frumos. Si multumim ca ne arăti si noua cum se face. El ne pune la
dispoziție plăcile si vaslele, ne explica ce avem de facut si ne lăsa cu Andreea, iubita lui, însărcinată in șapte luni. Ea ne îndruma cu o răbdare imensa si pana la urma toți ne învingem fricile de apa, de pesti, si mai stiu eu ce si ne ridicam in picioare pe plăcile de surf. Am învățat un nou sport in mai putin de o ora.

Dar ce este cu sportul acesta? De unde a apărut? Vara trecută imi puneam aceasta întrebare si uite ca acum am aflat răspunsul. Nu am căutat in cărți, nici pe internet, ci l-am întrebat pe specialist, adica pe Jose. Iar aici iti scriu ce am reținut eu din povestea lui. In Hawaii (unde altundeva) pe la începutul secolului nouăsprezece, suferii se distrau in voie cu valurile lor dar au început sa fie admirați de turiști. Iar aceștia din urma au vrut si ei sa învețe. Surferii s-au conformat si au început sa ii învețe. La un moment dat, localnicii au fost rugati sa faca poze turiștilor. Ei au căutat o soluție ca sa ajungă cu aparatele foto in larg fără sa se ude. Ei bine, aparatele foto si tutunul. Asa ca au luat plăcile de surf,
s-au urcat pe ele si au împrumut vaslele de la caiac-canoe pentru a se deplasa mai usor si fără sa se ude. Si uite asa s-a născut acest sport. Surf-ul a ajuns greu in Europa din cauza ca aici lipsesc valurile dar SUP-ul poate fi practicat fără probleme pe orice mare, lac sau rau spre fericirea mea.

20140719-155039.jpg

20140719-154934.jpg

20140719-154832.jpg

20140719-154659.jpg

20140719-154752.jpg

Iar eu asa neastamparata cum sunt, evident ca încerc sa imi țin echilibrul intr-un picior asa cum am văzut pe internet. Rezultatul mai mult decat evident, pic in apa si sperii pestii. Dar nu-i nimic, am spart gheata. De unde imi vin aceste idei? Exista niste oameni departe departe care fac un fel de yoga pe aceste placi de surf. Este mult mai dificil decat pare dar pana la urma reușesc sa improvizez cateva posturi asa de amorul artei. Trebuie sa mentionez ca eu practic yoga cat se poate de traditional, pe pământ, asa cum au facut-o maestrii acum mii de ani. Dar in același timp sunt un copil care trebuie sa descopere si sa se joace. Mai nou am observat ca yoga se poate împleti armonios cu orice alt sport iar pentru surf, de exemplu, daca nu as fi exersat si practicat cobra nu as fi reușit sa stau pe burta pe placa si sa dau din mâini. Ca sa ma ridic in picioare, am fost nevoită sa indoi un genunchi si apoi sa ma ridic, fac ceva care seamănă cu postura războinicului (warrior’s pose). Cândva in viitor voi face asta pe val, in apa, deocamdată exersez pe uscat.

20140719-182928.jpg

20140719-182954.jpg

20140719-183038.jpg

Let me know what you think!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s